Inspecties en keuringen

Risico's beheersen door inspecties en keuringen

Het voldoen aan wet- en regelgeving en borging bedrijfscontinuïteit.

Wat doen wij voor jou?

Je installaties bieden je veel, van comfort tot operationele zekerheid. Maar ze vormen ook een risico. Of – beter gezegd – drie risico’s: kwalitatief, juridisch en financieel. Een installatie met (verborgen) gebreken presteert onvoldoende. Daar kan je bedrijfscontinuïteit onder leiden, maar ook de veiligheid van je medewerkers. En dat maakt jou als werkgever aansprakelijk, nog los van het feit dat je niet aan de wettelijke normen voldoet. Door de installaties periodiek te laten inspecteren en keuren, beheers je deze risico’s. Bovendien verleng je hiermee hun levensduur en kun je beter anticiperen op de kosten voor het reguliere beheer en onderhoud.

Veiligheid voor alles

Groot of klein, eenvoudig of complex: er is bijna geen werkomgeving meer te bedenken zonder elektrotechnische installatie. Hiermee of -aan werken brengt allerlei risico’s met zich mee. Het is dus verstandig om ze preventief te laten inspecteren en keuren. Vanuit wet- en regelgeving, maar ook verzekeraars dringen hierop aan.

Voorkomen is écht beter

Keuringen zijn niet verplicht, maar inspecties geven je wel driedubbele zekerheid. Sluimerende defecten worden blootgelegd, wat vaak ergere schade voorkomt. Ook weet je zeker dat de elektrotechnische installatie goed werkt, net als alle arbeidsmiddelen en materieel die hieraan zijn verbonden. Dit is weer belangrijk in verband met je zorgplicht: je bent namelijk wettelijk verantwoordelijk voor een veilige werkomgeving. Gebeurt er toch een ongeluk, dan scheelt het als je de Arbeidsinspectie een keuringsrapport kunt overhandigen. En geloof ons: daar vragen ze om.

Wie is je installatie- en werkverantwoordelijke?

Je bent wél verplicht om minimaal één verantwoordelijke te benoemen voor het werk aan je installatie(s). Deze is als enige bevoegd om werkzaamheden aan elektrotechnische installaties aan te sturen, en verplicht om collega’s uit te leggen hoe ze voor hun werk met de installaties moeten omgaan. Wij nemen de verantwoordelijkheid graag op ons.

Jouw gecertificeerde techniek partner

Onze inspecteurs werken geruisloos en extreem efficiënt. Hierdoor verstoren ze je werkprocessen niet tot amper. Bovendien hebben ze voor elke denkbare inspectie de juiste certificaten op zak: van SCIOS Scope 8, 9, 10 en 12 tot checks van productieprocessen, gebaseerd op de machinerichtlijn.

Bekijk onze certificeringen

Onze diensten

Dit is wat we doen!

Bekijk alle diensten

Onze referenties

Hier zijn we trots op!

Bekijk alle referenties

Ons aanbod

Neem contact met ons op!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Storing?
Wij staan 24/7 voor je klaar via 088-4748000