Beheer en Onderhoud Stadhuis Rotterdam

Vraagstuk

De elektrische-, bouwkundige- en werkbouwtuigkundige installaties onderhouden van monumentaal stadhuis Rotterdam.

Uitdaging

Als penvoerder werkt Endenburg Elektrotechniek samen met firma Van Dorp en aannemersbedrijf Hoogvliet & Zn. Dit team staat binnen het stadhuis bekend als EDH. Als team zijn wij verantwoordelijk voor alle elektrotechnische, werktuigkundige en bouwkundige vraagstukken. Naast alle gebouwgebonden installaties hebben we ook veel te maken met de gebruikers van het stadhuis. Deze gebruikers hechten enorm veel waarde aan de uitstraling van het stadhuis en de beschikbaarheid van technische installaties tijdens evenementen.

Het stadhuis van Rotterdam is een van de weinige gebouwen die het bombardement van 1940 heeft overleefd. Het gebouw is ongeveer 30.000m2 groot en werd zo’n twintig jaar ervoor gebouwd naar een ontwerp van Henri Evers. Het gebouw is symmetrisch opgedeeld in vier vleugels met als middenstuk een schitterende binnentuin. Bovenop het betonnen skelet zijn de gevels bekleed met zandsteen. Het poreuze zandsteen was in de loop van de tijd zwart geworden door de luchtvervuiling. In 2000 is er met een speciale techniek gereinigd waardoor het weer de originele uitstraling terug kreeg. Het stadhuis van Rotterdam is sinds 1997 een rijksmonument.

Ondanks de leeftijd van het pand, ruim 100 jaar, wordt het stadhuis van Rotterdam onderhouden met moderne onderhoudsfilosofieën zoals de NEN 2767 met bijbehorende MJOP. Om de monumentale waarde van het pand in tact te laten is het vaak een uitdagende klus om nieuwe installaties te plaatsen of oude installaties te renoveren. Het is ons doel om het stadhuis van Rotterdam mooi, veilig en functioneel te houden. Uiteraard horen daar prestaties bij die wij middels een systeemgericht contract beheersen, bovendien rapporteren we de bijhorende inspanning aan de klant. Ook meten we welke prestaties er worden geleverd.

Vaste Endenburg monteur op stadhuis Rotterdam

Richard Vis (service monteur van Endenburg) is altijd bezig met afwisselende klussen binnen het stadhuis. Hij maakt gebruik van zijn kennis in de elektrotechniek en werkbouwtuigkunde om ervoor te zorgen dat de gebruikers zo snel en goed mogelijk worden geholpen. Hiervoor door Tom van Leeuwen (contractbeheerder) en nu door Raymon Berkhof (contractbeheerder) is elke dag bezig met het overkoepelende deel en stemt de werkzaamheden af met de verschillende partijen en gebruikers.

 

 

Resultaat

De complexiteit van het gebouw geeft de nodige uitdagingen maar de vakkennis en inzet van Richard, Raymon en de rest van team EDH zorgen ervoor dat het stadhuis van Rotterdam perfect onderhouden wordt en de gebruikers tevreden zijn.

Onze diensten

Dit is wat we doen!

Bekijk alle diensten

Ons aanbod

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

André van der Veen

Consultant
Storing?
Wij staan 24/7 voor je klaar via 088-4748000