Energie opdoen tijdens onze kennissessie energiemanagement!

"De kennissessie energiemanagement van Endenburg heeft mij de laatste inzichten gegeven in hoe AI kan helpen voor de bedrijfsvoering en op welke wijze energie management systemen een bijdrage leveren aan de energietransitie. Leerzaam en inspirerend. En ook nog eens heel gezellig!" - Serge Vavier, OPSN

Energie opdoen tijdens de kennissessie energiemanagement!

Tijdens de kennissessie over energiemanagement hebben we veel informatie uitgewisseld. De onderwerpen AI, energiemanagement en netcongestie zijn erg hot op dit moment. Bedrijven zijn actief bezig om hun CO2 uitstoot te verminderen en voor kantorenomgevingen te zorgen dat ze minimaal een energie label C hebben. Maar hoe zorg je er als bedrijf voor dat je niet alleen kunt blijven functioneren, maar ook de juiste keuze in je energiebalans maak?

“Ik hou van bedrijven zoals jullie die innovatief bezig zijn en met elkaar de toekomst willen verbeteren.” – John Meijer

Gelimiteerde energie

Ondernemers krijgen te maken met energievraagstukken. Het aanbod van opgewekte elektrische energie uit zon en wind groeit hard maar ook de vraag neemt snel toe door bijvoorbeeld elektrisch rijden, warmtepompen en elektrificatie. Deze toenemende vraag belast ook het elektriciteitsnet. Gelukkig kunnen wij oplossingen bieden met behulp van opslag in accu’s,  energiemanagement, en in toenemende mate ook met behulp van AI.

Oplossingen voor energievraagstukken

Onze eerste spreker toont de snelle ontwikkelingen in AI en hoe dit nuttig kan zijn voor energiemanagement. Een nieuwe rol, ‘prompt engineer’, is essentieel voor het effectief gebruik van AI. Dit wordt gedemonstreerd met live demo’s.

Vervolgens wordt Cloudcrest toegelicht, een geavanceerde oplossing voor dataverzameling, monitoring en sturing op gebouw gebonden installaties compleet met de verplichte rapportages in het kader van de energiebesparingsplicht.

Onze collega’s van de afdeling Techniek laten tot slot zien dat energiebesparing begint met goed inzicht in het energieverbruik. Ons energiemanagementsysteem helpt bij het automatisch sturen op gebruik van elektrische energie uit het net, zonnepanelen, wind en accu’s. Vraag en aanbod worden continu optimaal op elkaar afgestemd. Slim sturen bespaart energie, CO2 uitstoot en geld.

“Mooi om te zien hoe Endenburg met partners een oplossing bedenkt voor een actueel probleem en dit omzet in een concreet product, chapeau!” – Marc Jonkman

Meer weten?

Lees hier het interview met Hans Tindal, Manager Marketing & Sales of bekijk de presentaties

Geïnteresseerd in ons volgende event?

Laat hier je contact gegevens achter en we houden je op de hoogte!

Onze diensten

Dit is wat we voor je kunnen doen!

Bekijk alle diensten

Ons aanbod

Vragen? Vraag het aan Arie!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Arie de Heer

Consultant
Storing?
Wij staan 24/7 voor je klaar via 088-4748000