E-installateur voor Diergaarde Blijdorp

Vraagstuk

De dierentuin voorzien van betrouwbare en zorgvuldige geplaatste elektrische installaties.

Uitdaging

Beleven Beschermen Blijdorp

Wist je dat Diergaarde Blijdorp een van de oudste dierentuinen van Nederland is? Deze dierentuin combineert een rijke historie met innovatieve ontwerpen en een sterke focus op conservatie en educatie. In zijn geheel duurzaam bouwen is het streven bij elke bouw van nieuwe verblijven en faciliteiten. Dit betekent dat Blijdorp niet alleen duurzame materialen gebruikt, maar ook streeft naar milieuvriendelijke bouwprocessen. Een prachtig voorbeeld hiervan is het nieuwe giraffenverblijf. De brug is namelijk gemaakt van FSC-gecertificeerd hout.

Verschillende opdrachten binnen Blijdorp

Wij mochten aan diverse projecten werken waaronder:

  • Het vervangen van de lichten in de nieuwe giraffenverblijf
  • Renovatie en uitbreiding op de bergdierenrots voor de rode panda’s
  • Verdeelkasten gemaakt voor de keuken in de Oewanja Lodge
  • De basis elektravoorziening in diverse dierenstallen geplaatst
  • De renovatie van het ‘Onderzoekscentrum’
  • Gender neutrale toiletten gebouwd in de Lepelaar
“We zijn enorm blij met de betrokkenheid van de collega’s van Endenburg in Diergaarde Blijdorp. Naast het goede werk wat ze leveren zijn ze ook aan de Diergaarde verbonden door middel van een adoptie. De adoptie draagt zo direct bij aan het voortbestaan van Diergaarde Blijdorp.” – Natasja Schipper, Manager Strategische Partnerschappen & Fondsenwerving

Rekening houden met de dieren

Werken met dieren is uitdagend. Zo hebben we bij de ontwerpfase rekening gehouden met de nieuwsgierigheid van de dieren. Nieuwsgierigheid kan potentieel gevaar opleveren. Zij hebben niet door dat elektrische installaties gevaarlijk kunnen zijn. Deze installaties zijn toch nodig. Zo hebben we bijvoorbeeld kokers en ander afschermingsmateriaal gebruikt rondom de installaties, zodat de dieren zich er niet toe kunnen strekken of er aan kunnen komen.

Adoptie van stokstaartjes

Elk jaar kiezen wij een goede doel uit om te steunen. Zo hebben we Blijdorp gekozen vanwege hun bijdrage het welzijn voor alle dieren én natuurbehoudsprojecten voor het beschermen van hun natuurlijke omgeving. Wij zijn dan ook trotste adoptieouder van de Blijdorp stokstaartjes.

Wil jij ook een dier van Blijdorp steunen?

Bekijk hier de adoptiemogelijkheden

Onze samenwerkingspartners tijdens dit project

Basro B.V. Elektrotechniek
Wolters Bouwadvies
Verburg Loodgieters

Resultaat

Een sterke partnership in de vorm van innovatieve elektrotechnische oplossingen en veilig dierenwelzijn, waarbij natuurherstel centraal staat.

Onze diensten

Dit is wat we doen!

Bekijk alle diensten

Ons aanbod

Vragen? Bel Rob!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Rob van Driel

Sales Manager
Storing?
Wij staan 24/7 voor je klaar via 088-4748000