Walstroomkasten ontwerpen, assembleren en installeren in de Rotterdamse Haven

Vraagstuk

Afgemeerde binnenvaartschepen mogen niet meer hun dieselmotor gebruiken. Rotterdamse Haven voorzien van walstroom.

Uitdaging

In Rotterdam is al lange tijd behoefte om de Rotterdamse Haven te verduurzamen. Geluidsoverlast door milieuvervuilende dieselmotoren is bijvoorbeeld een probleem wat aan de wortels aangepakt moet worden. Hier kwamen wij van Endenburg om de hoeken kijken!

Havenbedrijf Rotterdam heeft de opdracht gegeven aan Endenburg voor het aanbrengen van walstroomstroomaansluiting bij de Maashaven. Omdat wij de uitrol van walstroom voor de binnenvaart in een aantal havens reeds verzorgen, was dit een opdracht die ons op het lijf geschreven stond. De walstroomaansluitingen bieden de binnenvaartschepen de mogelijkheid de stroom van het net te betrekken. Op deze manier wordt geluidsoverlast van dieselmotoren voorkomen voor de omwonenden en CO2-uitstoot terug gedrongen. In totaal zijn er 14 walstroomkasten geïnstalleerd aan de noord- en zuidzijde van de Maashaven. Deze walstroomkasten zijn zoveel op het trottoir geplaats, als op de pontons.

Wij ontwerpen, ontwikkelen en produceren walstroomkasten op maat en inclusief speciale behuizingen passend bij het straatbeeld.

Resultaat

Walstroomkast op maat gemaakt in vorm en indeling.

Onze diensten

Dit is wat we doen!

Bekijk alle diensten

Ons aanbod

Neem contact met ons op!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Arie de Heer

Consultant
Storing?
Wij staan 24/7 voor je klaar via 088-4748000