Duurzame walstroom en LED-verlichting aanbrengen bij het Calandkanaal

Vraagstuk

LED-verlichting, walstroominstallaties en energieverdelers ontwerpen, assembleren en installeren op tien nieuwe kunststof bruggen.

Uitdaging

In Rotterdam zijn tien stalen bruggen over het Calandkanaal vervangen door kunststof bruggen. Deze gaan tientallen jaren mee zonder enige vorm van onderhoud. Wij realiseerden dit project in bouwteamverband met FiberCore en Hakkers.

Wij verzorgden de LED-verlichting, walstroominstallaties en energieverdelers voor de bruggen. Dit is een opdracht die ons op het lijf geschreven was, omdat wij de uitrol van walstroom voor de binnenvaart in de Rotterdamse haven verzorgen. Wij begrijpen maar al te goed dat de main port de ‘motor’ is voor de Nederlandse economie. Werkzaamheden in deze omgeving moeten om die reden secuur en in één keer op de correcte wijze worden uitgevoerd.

Binnenvaartschepen kunnen bij de bruggen inpluggen op de walstroominstallatie, waardoor ze geen vervuilende dieselgeneratoren in hoeven te zetten voor het opwekken van boordstroom. Dankzij intelligente armaturen kan de LED-verlichting van de bruggen op afstand worden aangepast, ter bevordering van de veiligheid van de scheepvaart. Om explosieveiligheid te borgen, voldoen de armaturen aan de ATEX-richtlijn.

Resultaat

LED-verlichting, walstroominstallaties en energieverdelers voor de bruggen veilig gemonteerd en opgeleverd.

Onze diensten

Dit is wat we doen!

Bekijk alle diensten

Ons aanbod

Neem contact met ons op!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Arie de Heer

Consultant
Storing?
Wij staan 24/7 voor je klaar via 088-4748000