Duurzaamheid en milieu

Verantwoord ondernemen

Maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen is voor Endenburg een continu proces, gedreven door transparantie en betrokkenheid. Door transparant te zijn, stimuleren wij de betrokkenheid van onze medewerkers. Die zijn namelijk van groot belang om – steeds opnieuw – zinvolle keuzes te maken, verantwoord te ondernemen en je actief in te zetten voor het milieu.

Milieu

Ons duurzaamheidsbeleid is voor medewerkers het uitgangspunt bij alles wat ze doen. Neem onze CO2-uitstoot: door hier intern open over te zijn, stimuleren we hen om creatief en technisch te bedenken hoe deze nog verder omlaag kan.

Ook onze opdrachtgevers vinden duurzaamheid en zorg voor het milieu belangrijk. Daarom willen we dat jij weet wat onze ecologische voetafdruk is. En hoe het ervoor staat met de reductiedoelstellingen die we hieraan hebben gekoppeld. Door middel van een transparant CO2-beleid willen we ook jou op een positieve manier uitdagen, stimuleren en waar mogelijk helpen duurzaam te werken en handelen.

Milieumanagement

Duurzaam ondernemen is voor ons geen hype, maar een opdracht. Juist omdat ons werk écht een verschil kan maken, nemen we deze zeer serieus. En niet sinds gisteren: al in 2012 hebben we het milieumanagementsysteem ISO 14001 in onze organisatie doorgevoerd. Hiermee garanderen we niet alleen constante kwaliteit, het is ook een concrete invulling van onze duurzame intenties.

CO2-prestatieladder

Een volgende, belangrijke stap in de verduurzaming van onze organisatie, is het certificaat dat we hebben gehaald binnen de CO2-prestatieladder. Dit gaf ons meer inzicht in onze (in)directe
CO2-uitstoot binnen de keten, en de mogelijkheden om deze te verlagen. Investeren in zo’n certificaat betaalt zich snel en meetbaar uit: lagere energiekosten, minder materiaalgebruik en meer innovatie.

Meer informatie over de CO2-prestatieladder vind je op de website van SKAO.

Ons aanbod

Vragen? Vraag het aan Edwin!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Edwin Schreurs

Asset Manager
Storing?
Wij staan 24/7 voor je klaar via 088-4748000