Energielabel C verplicht in 2023

Voor wie gaat deze verplichting precies gelden?

Het verplichte energielabel C voor kantoren gaat gelden voor alle kantoorgebouwen waarbij de gebruiksoppervlakte aan kantoorfuncties 50% of meer beslaat van de totale oppervlakte én de oppervlakte aan kantoorfuncties groter is dan 100m2. Per 1 januari 2023 gaat deze verplichting in en hier zal door het bevoegd gezag op toegezien worden.

Voldoet het kantoor niet aan de voorwaarden dan kunnen er boetes uitgedeeld worden die kunnen oplopen tot € 20.500,-. In 2030 moet ieder kantoorpand zelfs een A-label hebben. Zowel de eigenaar/verhuurder als de huurder van het pand kunnen aansprakelijk worden gesteld. Beiden zijn verantwoordelijk om te voldoen aan deze duurzaamheidseisen.

Hoe kun je zorgen voor een duurzamer kantoorgebouw

Nu is het niet zo dat het alleen maar draait om de klant op kosten te jagen. Met deze verplichting wil de overheid ervoor zorgen dat iedereen in Nederland duurzamer gaat ondernemen. Dat is goed nieuws voor het milieu, maar ook op termijn voor de portemonnee van de klant. Door gebruik te maken van duurzamer alternatieven als Ledverlichting, goede isolatie en het optimaliseren van elektrische – en /of werktuigbouwkundige installaties kunnen veel energiekosten bespaard worden en sneller voldoen aan het gestelde energielabel-C. Daarnaast zijn bijvoorbeeld de aanleg van zonnepanelen een mogelijkheid om op een positieve manier gebruik te maken van duurzame energie.

Wat kan Endenburg hierin betekenen?

Het doel is dat wij de klant helpen om het kantoorgebouw snel en doeltreffend naar een energielabel-C te krijgen. Dit kunnen we doen door 5 stappen te doorlopen. Op deze manier voldoet het kantoorpand op korte termijn aan de wettelijke norm.

  1. Onze gecertificeerde Energieprestatie adviseur (EPA) gaat langs om een inspectie en scan van uw kantoorpand te maken.
  2. Wij ontvangen een uitgebreid adviesrapport met het huidige energielabel en de energiebesparende maatregelen (bouwkundig én installatietechnisch) die genomen kunnen worden.
  3. De klant geeft aan welke besparingen hij zou willen realiseren, samen met een partner bouwkundig en/of werktuigbouwkundige maken we offerte voor de energiebesparende maatregelen.
  4. De klant verstrekt opdracht en wij voeren de maatregelen uit.
  5. Onze EPA scant uw kantoorpand opnieuw en het nieuwe verbeterde energielabel wordt geregistreerd.

Het nieuwe energielabel is tien jaar geldig en voldoet hiermee aan de gestelde eisen.

Maak nu een afspraak

Ons aanbod

Neem contact met ons op!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Rob van Driel

Sales Manager
Storing?
Wij staan 24/7 voor je klaar via 088-4748000